use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zalmoester met gerookt spek, gecarameliseerd witloof, waterkerspuree en blanke botersaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zalmoester met gerookt spek, gecarameliseerd witloof, waterkerspuree en blanke botersaus

Zalmoester met gerookt spek, gecarameliseerd witloof, waterkerspuree en blanke botersaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 25 g sjalotten
  • 2 dl light room
  • 100 g Solo
  • 1 dl witte wijn
  • 20 cl azijn
  • 2 bosjes waterkers
  • 10 g suiker
  • 400 g zalmfilet
  • 1 takje dille
  • 2 plakjes gerookt spek
  • 2 stronken witloof

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
Bereiding
  1. Wikkel de zalm in het gerookt spek en kruid met peper van de molen.
  2. Schik de zalmoesters op een ingeboterde ovenschaal, leg er nootjes Solo op en sluit hermetisch af met aluminiumfolie.
  3. Laat ongeveer 15 minuten garen in de oven.
  4. Bereid het gekarameliseerd witloof: snij het witloof in dunne reepjes en stoof aan in Solo. Kruid met zout, peper en suiker.
  5. Laat het witloof uitlekken in een zeef.
  6. Bereid dan vervolgens de waterkerspuree: pluk de waterkers en laat opkoken in gezouten water.
  7. Duw het vocht goed uit en pureer fijn. Warm op in Solo en kruid met peper en zout.
  8. Voor de saus: stoof de versnipperde sjalotten in Solo en bevochtig met de witte wijn en een scheutje azijn.
  9. Laat bijna volledig inkoken.
  10. Voeg de light room toe en laat terug inkoken. Werk op met klontjes harde Solo, zeef de saus en kruid naar smaak met peper.
  11. Schik in het midden van het bord het witloof en daarop de vis.
  12. Vorm met behulp van 2 koffielepeltjes een eitje van waterkerspuree en leg het op de vis. Prik takjes dille erin en giet de saus rond dit geheel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.