use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Rode poon gemarineerd in limoen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Rode poon gemarineerd in limoen

Rode poon gemarineerd in limoen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 8 filets rode poon
  • 350 ml olijfolie
  • 4 el sojasaus
  • 2 courgettes
  • 2 tomaten
  • 2 el gehakte, verse koriander
  • 2 el Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de sjalot en snij doormidden. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen vervolgens uit.
  2. Marineer de poon gedurende 1 uur in 300ml olijfolie, de sjalot, het limoensap en rasp en de sojasaus.
  3. Snijd ondertussen ofwel met een groot mes, ofwel met een mandoline de courgettes in julienne (dunne reepjes).
  4. Snijd ook de tomaten in kleine blokjes en meng deze met de gehakte koriander, 50 ml olijfolie, zout en peper.
  5. Verhit de Solo in een hete pan. Bak de gemarineerde poon 1 minuut op zijn vel.
  6. Sauteer de courgettejulienne kort met wat Solo in een koekenpan.
  7. Serveer de poon op een bedje van courgette. Werk af met een toets tomaat-koriandervinaigrette.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.