use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Red Velvet cupcakes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Red Velvet cupcakes

Red Velvet cupcakes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 5 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de cupcakes:
  • 180 g Solo
  • 2 grote eieren
  • 1 tl zout
  • 200 g gewone bloem
  • 200 g Maïzena
  • 315 g basterdsuiker / kristalsuiker
  • rode kleurstof
  • 2 el cacaopoeder
  • 250 ml natuuryoghurt
  • 3 tl bakpoeder
  • Voor het glazuur:
  • 250 ml melk
  • 55 g gewone bloem
  • 250 g Solo
  • 210 g basterdsuiker / kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 ml melk /room (ongeveer)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Voor de cake:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm voor cupcakes goed in en bestrooi met bloem of gebruik bakpapiertjes voor cupcakes.
  3. Klop de Solo en de suiker tot je een licht en luchtig mengsel hebt. Voeg de eieren toe en klop het geheel gedurende één minuut. Roer er vervolgens de vanille onder tot alles één geheel vormt.
  4. Neem een tweede kom en meng er het cacaopoeder, de kleurstof en 2 eetlepels water in. Voeg dit mengsel al roerend toe aan het beslag uit de eerste kom.
  5. Weeg de bloem, de Maïzena, het bakpoeder en het zout af. Voeg afwisselend een deel van het bloemmengsel en een deel van de yoghurt bij het beslag, en roer het zachtjes om.
  6. Verdeel het beslag met een lepel in de bakvorm voor cupcakes en bak ze gedurende 20 à 25 minuten.
  7. Laat de cupcakes afkoelen voor je ze glaceert.
  8. Voor het glazuur:
  9. Klop de bloem en de melk samen in een steelpan. Laat het mengsel voorzichtig koken terwijl je blijft roeren, tot het geheel een dik beslag vormt. Laat het vervolgens afkoelen in de koelkast.
  10. Meng de Solo, de suiker en het vanille-extract samen. Voeg het mengsel van bloem en melk geleidelijk toe (maak het glazuur op voorhand zodat het voldoende tijd heeft om af te koelen). Klop alles goed op en voeg melk of room toe om je glazuur de juiste dikte te geven. Glaceer de bovenkant van de cupcakes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.