FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Ragoût van Rundsvlees

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. Ragoût van Rundsvlees

    Ingrediënten - voor
    5
    personen

    1. 1,5 kg rundsvlees
    2. 5 wortels
    3. 5 uien
    4. 1 selder
    5. 100 gr spekjes
    6. 1/4 laurier
    7. 1/4 tijm
    8. 2/4 peterseliestengels
    9. 3 staven wit van prei
    10. 1 paprika
    11. 250 gr champignons
    12. 4 kruidnagel
    13. 1 mespunt marjolein
    14. 1 mespunt paprikapoeder
    15. peper & zout
    16. 2 dl rode wijn
    17. 2 dl kalfsfond
    18. 1 blikje tomatenpuree

    Bereidingswijze

    1. Voorbereiding:
    2. • Vlees
    3. proper maken (vet wegsnijden)
    4. • Vette mirepoix
    5. wortels / uien / selder grof in stukken snijden
    6. spek in niet al te grote stukken snijden
    7. • Bouquet-garni
    8. Laurier / tijm en peterseliestengels samenbinden
    9. • Paprika
    10. Paprika 10 minuten in de oven zetten (xxx°C)
    11. Ontvellen
    12. In blokjes snijden
    13. • Champignons
    14. Proper maken met borsteltje
    15. In stukken snijden
    16. Bereiding:
    17. • Vlees mooi bruin sauteren met een weinig boter in een marmite
    18. Indien te veel vocht in de marmite, vocht afgieten en vlees verder laten sauteren
    19. (vlees mag niet stoven). Het opgevangen vocht wordt later bij de bereiding gevoegd.
    20. • Als vlees bruin ziet: tomatenpuree toevoegen, en even mee laten opwarmen.
    21. • Alles uit de marmite in een kom doen.
    22. • In diezelfde marmite een beetje boter doen, laten smelten en de prei en de vette
    23. mirepoix indoen.
    24. Het geheel even laten stoven gedurende ( 20 minuten).
    25. • Vlees boven op de groenten scheppen.
    26. • Kruiden toevoegen:
    27. peper & zout
    28. paprikapoeder
    29. marjolein
    30. kruidnagel
    31. Bouquet-garni
    32. stukjes paprika
    33. • Het geheel overgieten met de wijn en de kalfsfond
    34. • Het geheel laten sueren (deksel op pot) gedurende 1,5 tot 2 uren tot het vlees mals is.
    35. • Op het laatste (20 min) er de champignons bijvoegen
    36. • Bouquet-garni verwijderen

    Gepost door


    Rating: 0/5 (0 stemmen)
    4175 keer bekeken
    28 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje