Recept 05 (0 stemmen)

Ragoût van Rundsvlees

Dit is een recept van

tijd
300 min

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. • Vlees
  3. proper maken (vet wegsnijden)
  4. • Vette mirepoix
  5. wortels / uien / selder grof in stukken snijden
  6. spek in niet al te grote stukken snijden
  7. • Bouquet-garni
  8. Laurier / tijm en peterseliestengels samenbinden
  9. • Paprika
  10. Paprika 10 minuten in de oven zetten (xxx°C)
  11. Ontvellen
  12. In blokjes snijden
  13. • Champignons
  14. Proper maken met borsteltje
  15. In stukken snijden
  16. Bereiding:
  17. • Vlees mooi bruin sauteren met een weinig boter in een marmite
  18. Indien te veel vocht in de marmite, vocht afgieten en vlees verder laten sauteren
  19. (vlees mag niet stoven). Het opgevangen vocht wordt later bij de bereiding gevoegd.
  20. • Als vlees bruin ziet: tomatenpuree toevoegen, en even mee laten opwarmen.
  21. • Alles uit de marmite in een kom doen.
  22. • In diezelfde marmite een beetje boter doen, laten smelten en de prei en de vette
  23. mirepoix indoen.
  24. Het geheel even laten stoven gedurende ( 20 minuten).
  25. • Vlees boven op de groenten scheppen.
  26. • Kruiden toevoegen:
  27. peper & zout
  28. paprikapoeder
  29. marjolein
  30. kruidnagel
  31. Bouquet-garni
  32. stukjes paprika
  33. • Het geheel overgieten met de wijn en de kalfsfond
  34. • Het geheel laten sueren (deksel op pot) gedurende 1,5 tot 2 uren tot het vlees mals is.
  35. • Op het laatste (20 min) er de champignons bijvoegen
  36. • Bouquet-garni verwijderen

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (0)