use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Rabarbersorbet
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Rabarbersorbet

Rabarbersorbet

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g rabarber
  • 150 g poedersuiker
  • 0.5 sinaasappel (sap van een halve sinaasappel)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil en snij de rabarber in stukjes van 2,5 cm.
  2. Doe ze in een kookpot, voeg er een halve liter water bij en verwarm zachtjes.
  3. Als het sap loslaat mag er suiker en sinaasappelsap bij.
  4. Zet een deksel op de pan en laat koken tot de rabarber zacht is.
  5. Laat afkoelen en zet in de diepvriezer.
  6. Klop het mengsel nog enkele malen op om de ijskristallen te breken.
  7. Haal de sorbet 15 minuten voor het serveren uit de diepvriezer.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.