FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

rabarber-crumble

  1. Recept
  2. Reacties (2)
  1. rabarber-crumble

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 500 g rabarber
    2. 50 g boter
    3. 100 g bloem
    4. 1 zakje vanillesuiker
    5. 125 g suiker
    6. 1 snuifje kaneel

    Bereidingswijze

    1. Voor de compote:: verwijder (zonodig) het blad van de rabarber en snij de stengels in stukken van 3 cm. Breng in een kleine pan 1 dl water aan de kook met 75 g suiker, roer de rabarber erdoor en laat de stukjes in 5-6 minuten gaar worden. Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot het stroperig is, proef of de compote zoet genoeg is en laat het afkoelen.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter en laat afkoelen. Roer in een kom bloem, suiker, vanillesuiker en kaneel door elkaar, giet de boter erbij en kneed tot een kruimeldeeg met de vingertoppen of een vork. Schep de rabarbercompote in 4 ovenvaste schaaltjes en strooi het kruimeldeeg erover. Zet de schaaltjes ca. 25 minuten in de oven tot het deeg lichtbruin is. Serveer lauwwarm of koud met geklopte room.

    Geniet van rabarber-crumble

    Gepost door


    Rating: 3,5/5 (2 stemmen)
    26763 keer bekeken
    21 keer bewaard

    Meer inspiratie

    Fans

    • MakeMo
    • charron
    • Gerarda Baldew

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (2)

  • saartje..

    Gepost door - 02/09/13 om 17u41

    Ik vind dit anders echt een topper en zeker niet waardeloos! Integendeel!

  • pedaalemmer

    Gepost door - 13/04/13 om 10u35

    Recept is waardeloos aangezien de beschriving hoevellheden bevat die niet overeenkomen met het aantal personen die je instelde.