Recept 45**** (2 stemmen)

rabarber-crumble

Dit is een recept van

tijd
30 min

Bereidingswijze

  1. Voor de compote:: verwijder (zonodig) het blad van de rabarber en snij de stengels in stukken van 3 cm. Breng in een kleine pan 1 dl water aan de kook met 75 g suiker, roer de rabarber erdoor en laat de stukjes in 5-6 minuten gaar worden. Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot het stroperig is, proef of de compote zoet genoeg is en laat het afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter en laat afkoelen. Roer in een kom bloem, suiker, vanillesuiker en kaneel door elkaar, giet de boter erbij en kneed tot een kruimeldeeg met de vingertoppen of een vork. Schep de rabarbercompote in 4 ovenvaste schaaltjes en strooi het kruimeldeeg erover. Zet de schaaltjes ca. 25 minuten in de oven tot het deeg lichtbruin is. Serveer lauwwarm of koud met geklopte room.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door saartje.. op 02 september 2013 om 17u41

Ik vind dit anders echt een topper en zeker niet waardeloos! Integendeel!

Laad meer reacties

Deze recepten vind jij vast ook lekker...