use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Prei met ham
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Prei met ham

Prei met ham

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 6 dunne preien
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 12 plakken gekookte ham
  • 2 eieren
  • 1 el gehakte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de eieren hard, pel ze en hak ze grof. Was de preien en snijd het harde groen en het onderste stukje weg. Snijd de overgebleven stengels elk in 2 stukken van ongeveer 10 cm. Kook ze in 8 à 10 minuten gaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
  2. Vet een ovenschaal in met een beetje vloeibare margarine. Wikkel elk stuk prei in een plak gekookte ham en leg ze in de ovenschaal.
  3. Meng het gehakte ei met 2 kneepjes vloeibare margarine en de peterselie. Verdeel dit over de prei en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  4. Bak de ham-preirolletjes 10 à 15 minuten in de oven.
Lekker met aardappelpuree.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.