Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Maak de wortelen schoon en pers ze om het sap eruit te halen.
Los het hele bouillonblokje op in 5 dl water.
Voeg het wortelsap, het laurierblaadje, peper en zout toe.
Laat tot de helft inkoken.
Kook de erwtjes en de aardappelen in water met de rest van het bouillonblokje.
Bereid intussen de garnering voor: neem een rond vel bladerdeeg.
Snijd met een mes stroken van 2 cm breed.
Draai deze in een streng en smeer ze in met licht geklopt ei en bestrooi met papavergraantjes.
Schuif ze ten slotte 10 minuten in een voorverwarmde over van 180°C.
Wanneer de erwtjes gaar zijn, laten uitlekken en duw door een zeef .
Voeg hierbij een klontje Solo en eventueel nog een beetje room.
Breng verder op smaak en hou warm.
Wanneer het wortelsap is ingekookt, voeg je hierbij de room en laat indikken en hou warm.
Bestrijk de poonfilets langs de vellant lichtjes met bloem, kruid met peper en zout.
Laat de filets in de hete Solo bakken (eerst langs de velkant en dan omdraaien, en daarna van het vuur af laten verder bakken.)
Overgiet de borden met een beetje saus, leg de filets op de saus, maak hoopjes met de erwtenpuree, versier met een schijfje citroen en een streng bladerdeeg.