use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pompoenhutsepot met chorizo
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pompoenhutsepot met chorizo

Pompoenhutsepot met chorizo

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 800 g pompoen
  • 4 zachtkokende aardappelen
  • 1 klontje Solo in wikkel
  • nootmuskaat
  • 250 g diepvrieserwten
  • 250 g chorizo
  • 1 doosje verse bieslook

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoom de pompoen gaar in een vergiet boven een pot kokend water (rechtstreeks koken, maakt het vruchtvlees te waterig).
  3. Kook ondertussen de aardappelen gaar en voeg die bij de gestoomde pompoen. Stoemp dit tot een mooie puree.
  4. Voeg het klontje Solo toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er vervolgens de diepvrieserwten onder.
  5. Snij de chorizo in schijfjes en meng deze ten slotte ook onder de hutsepot.
  6. Doe de hutsepot in een vuurvaste schotel en zet nog 2 minuten in de oven.
  7. Werk af met wat gesnipperde bieslook
Serveer mosterd bij dit gerecht, dat is een heerlijk pittige combinatie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.