Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Snij de pompoen doormidden. Haal het vruchtvlees voorzichtig uit de pompoenen en verwijder de pitten. Zorg dat je de schil niet breekt of doet barsten.
Pel en snipper de ui. Verhit wat Solo in een pot en stoof de ui. Voeg het pompoenvlees, de tijm en kastanjes toe en overgiet met een bodempje water. Laat 30 minuten koken.
Pureer het geheel fijn met een mixer. Voeg de light room, peper en zout toe.
Schep deze crème in de pompoenen. Voeg er enkele stukjes gerookte eendenborst aan toe en besprenkel met een beetje notenolie. Werk tot slot af met enkele blaadjes munt en amandelschilfers.
Grote monsters en kleine curiositeiten: de reuzenpompoen kennen we het best, maar eigenlijk zijn net de kleinsten het waardevolst in de keuken. Enerzijds zijn ze enorm decoratief om op te dienen. Anderzijds hebben ze een veel verfijndere smaak. Let er wel altijd op dat je voor de bereiding van pompoenvruchtvlees hooguit een bodempje water gebruikt, anders wordt dat veel te papperig en verlies je alle smaak. Of stoof het vlees gaar in wat Solo voor het smaakvolste resultaat!