use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pittige boerenkool
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pittige boerenkool

Pittige boerenkool

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 750 g boerenkool (diepvries)
  • 1.5 kg aardappels
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 0.5 tl gemalen koriander
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 flinke scheut ketjap
  • 150 g gerookt (mager) ontbijtspek in plakjes
  • 1 magere rookworst (275 g)
  • 2 el gebakken uitjes (bokaal)
  • 1 pot mosterd voor op tafel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de boerenkool op laag vuur zachtjes ontdooien. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de aardappels en kook ze gaar gedurende ongeveer 20 minuten.
  2. Giet het vocht van de boerenkool af. Schep er 2 kneepjes vloeibare margarine, de gemalen koriander, het chilipoeder en de ketjap doorheen en stoof de kool op laag vuur gedurende 10 à 15 minuten. Bak ondertussen de plakjes spek knapperig in de rest van de vloeibare margarine.
  3. Giet de aardappels af, zet ze even terug op het vuur, schud ze op en stamp ze fijn. Snijd de rookworst in schuine plakken. Meng de gekruide boerenkool met de aardappels en garneer de stamppot met de plakken worst, het uitgebakken spek (grof gebroken) en de uitjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.