use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pastinaak-venkelsoep met streaky bacon
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pastinaak-venkelsoep met streaky bacon

Pastinaak-venkelsoep met streaky bacon

Een heerlijk recept met vergeten groenten: deze pastinaak-venkelsoep. Een lekker winters soepje waar je weinig werk aan hebt.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • Solo
  • 500 g pastinaak
  • 500 g venkel
  • 1 ui
  • 1 peer
  • 1.5 l groentenbouillon
  • 50 g bacon

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de venkel zorgvuldig en snijd in stukjes. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in stukjes. Pel de ui en versnipper hem. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Verhit een klontje Solo in een kookpot en bak er de ui glazig in. Voeg de stukjes peer toe en roer goed. Doe er de groenten bij en laat enkele minuten meestoven. Voeg de bouillon toe en laat op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen.
  2. Mix de soep fijn.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C. Verdeel de bacon over bakpapier en zet 15 minuten in de oven. Garneer de soep met de in de oven gedroogde bacon.
Heb je nog restjes vergeten groenten na het maken van je pastinaak-venkelsoep? Schuif ze morgen in de oven en maak er knapperige groentefrietjes van.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.