use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Parelhoen met lindebloesem en een compote van gedroogde vruchten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Parelhoen met lindebloesem en een compote van gedroogde vruchten

Parelhoen met lindebloesem en een compote van gedroogde vruchten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    1 uur 20 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 3 parelhoenen
  • 50 g Solo
  • 100 g lindebloesem
  • 20 cl sherry
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 sjalotten
  • 3 wortels
  • 1 teentje look
  • 1 kruidentuiltje
  • peper en zout
  • 1 dl verse room
  • enkele roze peperbollen
  • 200 g ontpitte pruimen
  • 250 g gedroogde abrikozen
  • 150 g gedroogde rozijnen
  • 2 eetlepels cassonadesuiker
  • 1 koffielepel peperbolletjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 kaneelstaafje
  • 75 g pijnboompitten
  • 75 g gepelde amandelen
  • 18 blaadjes brickdeeg (20 cm breed)
  • 50 g Solo vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bak het parelhoen lichtjes bruin in een pan met wat Solo.
  2. Giet de Solo af en leg het parelhoen in een pot met deksel samen met de lindebloesem, sherry, witte wijn, sjalotten, wortels, look en het kruidentuiltje. Kruid met peper en zout.
  3. Sluit de pot hermetisch af en zet een uur in een oven van 180 °C.
  4. Bereid vervolgens de compote. Laat de pruimen, abrikozen en rozijnen 15 minuten apart inweken in koud water. Breng de vruchten samen met een half glas water aan de kook en voeg de suiker en specerijen toe.
  5. Rooster de pijnboompitten en de amandelen in een pan tot ze goudbruin zijn.
  6. Voeg ze bij de compote en zet alles op een laag vuurtje.
  7. Voor de deegkelkjes: bestrijk met een penseel de blaadjes brickdeeg aan alle kanten met Solo en leg ze per 3 in 6 ingeboterde kleine souffléschaaltjes.
  8. Zorg ervoor dat de individuele blaadjes elkaar niet raken en dat de puntjes naar buiten zijn geplooid. Laat ze 10 minuten bakken in een oven van 210 °C.
  9. Haal de parelhoen uit de oven en snij het vlees in stukken, laat niet afkoelen.
  10. Zeef het kookvocht en laat de wortels en sjalotten met de room en het kookvocht inkoken. Leg op ieder bord een stuk witvlees en een boutje van het parelhoen. Giet er de saus.
  11. Vul het deegkelkje met de compote.
  12. Versier met wat pijnboompitten en roze peperbolletjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.