Recept 45**** (10 stemmen)

Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone

Dit is een recept van

tijd
45 min

Bereidingswijze

  1. Dit soepje doet het beslist goed in een feestelijk menu : u kunt de soep bijna volledig vooraf voorbereiden.
  2. Benodigdheden : voor 4 tot 6 personen
  3. 1 kleine bloemkool of 500 gr bloemkoolroosjes , 2 koppen paprikareepjes , 2
  4. aardappelen , 2 eetlepels mascarpone , 1 ui , 1 eetlepel boter , 1 ½ liter
  5. kippenbouillon , peterselie , peper en zout .
  6. Bereiding : ongeveer 35 minuten
  7. Laat in een grote kookpan de boter smelten . Voeg de grof gehakte ui toe en laat enkele minuten stoven op een matig vuur . Voeg de paprikareepjes toe en laat enkele minuten meestoven .
  8. Overgiet met de kippenbouillon . Voeg de stukken bloemkool ( hou 3 bloemkoolroosjes apart voor de afwerking) en de in blokjes gesneden aardappelen toe . Breng aan de kook , dek af en laat 25 minuten koken .
  9. Mix de soep fijn . Voeg de overgehouden , kleiner gesneden bloemkoolroosjes toe en laat 5 minuten op een matig vuur doorkoken .
  10. Meng de mascarpone onder de soep . Klop eventueel op met een klopper. Breng op smaak met peper en zout. Voor de afwerking gebruik je peterselie.

Ingrediëntenvoor 4 personen


Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Theoke_1 op 19 mei 2010 om 18u08

ook merciekes

Laad meer reacties