FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone

  1. Recept
  2. Reacties (4)
  1. Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

      Bereidingswijze

      1. Dit soepje doet het beslist goed in een feestelijk menu : u kunt de soep bijna volledig vooraf voorbereiden.
      2. Benodigdheden : voor 4 tot 6 personen
      3. 1 kleine bloemkool of 500 gr bloemkoolroosjes , 2 koppen paprikareepjes , 2
      4. aardappelen , 2 eetlepels mascarpone , 1 ui , 1 eetlepel boter , 1 ½ liter
      5. kippenbouillon , peterselie , peper en zout .
      6. Bereiding : ongeveer 35 minuten
      7. Laat in een grote kookpan de boter smelten . Voeg de grof gehakte ui toe en laat enkele minuten stoven op een matig vuur . Voeg de paprikareepjes toe en laat enkele minuten meestoven .
      8. Overgiet met de kippenbouillon . Voeg de stukken bloemkool ( hou 3 bloemkoolroosjes apart voor de afwerking) en de in blokjes gesneden aardappelen toe . Breng aan de kook , dek af en laat 25 minuten koken .
      9. Mix de soep fijn . Voeg de overgehouden , kleiner gesneden bloemkoolroosjes toe en laat 5 minuten op een matig vuur doorkoken .
      10. Meng de mascarpone onder de soep . Klop eventueel op met een klopper. Breng op smaak met peper en zout. Voor de afwerking gebruik je peterselie.

      Gepost door


      Rating: 4/5 (7 stemmen)
      47652 keer bekeken
      118 keer bewaard

      Fans

      • MakeMo
      • hartemberg
      • lekkerkoken

      Receptschriftje

      Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

    Reacties (4)

    • Theoke

      Gepost door - 19/05/10 om 18u08

      ook merciekes

    • TheCuteFactory

      Gepost door - 12/05/10 om 20u02

      heel lekker!