use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Papillot van appels met kaneel, Amaretto en crumble
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Papillot van appels met kaneel, Amaretto en crumble

Papillot van appels met kaneel, Amaretto en crumble

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 115 g Solo
  • 225 g bloem
  • 90 g kristalsuiker
  • 4 appels (jonagold of cox orange)
  • 40 cl Amaretto
  • 2 el kristalsuiker
  • kaneel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng op een werkblad de Solo op kamertemperatuur met de suiker en de bloem. Kneed met de vingertoppen tot een kruimeldeeg. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en verspreid er het kruimeldeeg over. Schuif de plaat in de oven en bak de crumble in een tiental minuten goudgeel en krokant.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Plooi 4 papillotten van aluminiumfolie en verdeel er de appelblokjes over. Voeg aan elke papillot een halve eetlepel kristalsuiker, een snuifje kaneel en 10 cl Amaretto toe. Plooi de papillotten zorgvuldig dicht.
  4. Leg de papillotten op een niet al te hete barbecue (of leg ze waar de gloed minder hevig is) en laat ze een kwartiertje garen.
  5. Leg elke papillot op een bord en maak ze open (opgelet: de ontsnappende stoom kan erg heet zijn!). Strooi wat crumble in elke papillot en serveer warm.
Schep net voor je de crumble toevoegt een bolletje vanille-ijs op de appeltjes. Die combinatie is onweerstaanbaar lekker!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.