use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pannenkoeken gevuld met witloof, kaas en hesp
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pannenkoeken gevuld met witloof, kaas en hesp

Pannenkoeken gevuld met witloof, kaas en hesp

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1.5 l volle melk
  • 4 eieren
  • 375 g bloem
  • 10 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 8 kropjes witloof
  • een snuifje nootmuskaat
  • 75 g geraspte kaas
  • 300 g gekookte en ontvette beenham, in sneetjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng een ½ l melk met de 4 eieren en 300g bloem. Meng goed onder elkaar en zeef het beslag, zodat er geen klonters inzitten.
  2. Verhit telkens een beetje Solo en bak hierin de pannenkoeken een voor een.
  3. Maak de witloof schoon door de buitenste bladeren te verwijderen, de kropjes te spoelen en de harde onderkanten te verwijderen. Stoof nu de witloof, op een laag vuur en onder een deksel, gedurende 25 minuten en gaar in 2 eetlepels Solo, een scheutje water en peper en zout onder een deksel gedurende 25 min.
  4. Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 5 eetlepels Solo en voeg er de resterende 75 g bloem aan toe. Meng dit goed op het vuur, zodat je een roux krijgt. Dit is het bindmiddel van de kaassaus.
  5. Giet 500ml melk bovenop de roux en klop het geheel glad. Giet nu de resterende 500ml melk erop en klop het geheel weer goed glad met een klopper.
  6. Breng de saus al roerend aan de kook, en laat vervolgens even doorkoken zodat de saus mooi indikt en de bloemsmaak verdwijnt. Haal de saus daarna van het vuur.
  7. Kruid af met peper, zout en een snuifje nootmuskaat, en meng er de 75 g geraspte kaas onder. Roer tot je een mooie, homogene kaassaus krijgt.
  8. Snipper de ham in fijne reepjes en voeg die ook toe aan de saus.
  9. Leg de pannenkoek op een bord. Leg er 2 kropjes gestoofde witloof op en overgiet rijkelijk met de kaas- en hespsaus. Vouw de pannenkoek terug dicht er serveer.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.