Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Panna cotta van kokosmelk met mango en kiwi

van Gaëtan Colin

van Gaëtan Colin

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding2 uur 15 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
nagerecht
Italiaans
dessert
recipe image Panna cotta van kokosmelk met mango en kiwi
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 10 cl light room
  • 7 g gelatine
  • 1 limoen
  • 30 cl kokosmelk
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 1 kleine mango, niet te rijp
  • 1 kiwi
  • enkele muntblaadjes
Voorbereiding
  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  2. Rasp de limoenschil en doe in een pannetje. Voeg de light room, de kokosmelk en de suiker toe. Warm zachtjes op en laat net niet koken.
  3. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer tot de gelatineblaadjes opgelost zijn.
  4. Giet het mengsel in kleine rechthoekige vormpjes (inhoud: 12,5 cl) en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Bereiding
  1. Week de vormpjes enkele seconden in heet water. Zo haal je de panna cotta er gemakkelijk uit.
  2. Snij de mango in blokjes.
  3. Giet de Solo Vloeibaar in een pan en bak de mangoblokjes op een hoog vuur goudgeel. Leg ze rond de panna cotta.
  4. Werk af met flinterdunne schijfjes kiwi en enkele muntblaadjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.