use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Paddenstoelenstoemp
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Paddenstoelenstoemp

Paddenstoelenstoemp

Wil je eens verrassen met een originele versie van je traditionele aardappelpuree? Ga voor deze heerlijk smeuïge paddenstoelenstoemp: even snel klaar, maar verrassend anders.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg bintjes
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 100 g champignons de Paris (witte)
  • 100 g oesterzwammen
  • 100 g shiitakes
  • 1 klontje Solo in wikkel
  • 200 ml light room
  • 3 pijpajuintjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de bintjes en snij ze in stukken. Kook ze in zo’n 20 minuten gaar in ruim water met de kippenbouillon.
  2. Verwijder de steeltjes van de shiitakes en borstel de witte champignons voorzichtig schoon. Snij alle paddenstoelen in stukjes en snipper de pijpajuintjes.
  3. Verhit de Solo in een koekenpan en bak de paddenstoelen in enkele minuten gaar. Kruid ze met peper en zout. Voeg er de light room en de pijpajuintjes aan toe .
  4. Giet de aardappels af en stamp fijn tot een puree. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en meng alles goed door tot je een smeuïge stoemp krijgt.
Serveer eventueel met versgebakken worst.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.