use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Ovenschoteltje van zeevruchten met champignons
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Ovenschoteltje van zeevruchten met champignons

Ovenschoteltje van zeevruchten met champignons

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g diepgevroren zeevruchtenmengeling
  • 150 g champignons
  • 25 g Maïzena
  • 60 g Solo
  • 10 cl halfvolle melk
  • takjes platte peterselie
  • 1 citroen
  • zout, peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de grill van de oven voorverwarmen.
  2. Reinig de champignons, snij ze in schijfjes en besprenkel ze met citroensap. Stoof ze op een matig vuur in 20 g margarine. Zet opzij.
  3. Laat in dezelfde pan 20 g margarine smelten en stoof hierin de zeevruchten. Meng ze vervolgens onder de champignons.
  4. Giet het kookvocht in een kookpan en voeg 20 g margarine en de maïzena toe die in twee eetlepels lauw water werd opgelost. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en voeg melk toe om de juiste consistentie te bekomen.
  5. Verdeel de zeevruchten en de champignons over 4 ovenschoteltjes, giet er de saus over en zet 5 à 6 minuten onder de grill.
  6. Bestrooi met vers gehakte platte peterselie en dien op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.