FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Ovenschotel van witloof en gehakt

  1. Recept
  2. Reacties (11)
  1. Ovenschotel van witloof en gehakt

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 4 stronkjes witloof
    2. 4 dikke aardappelen
    3. 500 gram gemengd gehakt
    4. 1 dl melk
    5. 20 gram solo
    6. 20 gram bloem
    7. 100 gram gemalen emmentaler kaas
    8. peper en zout en nootmuskaat

    Bereidingswijze

    1. - Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Na het afkoelen snij je deze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
    2. - Snij het witloof in grove stukken en bak deze aan in Solo en kruid met peper en zout en nootmuskaat en giet er de melk bij en laat dit op een zacht vuurtjen stoven met het deksel op de pan tot dit gaar is.(indien nodig kan u hier meer melk nemen dan opgegeven)
    3. - Laat dit goed uitlekken en vang het stoofvocht van het witloof op in een aparte kom.
    4. - Bak het gehakt aan en zet opzij.
    5. - Maak nu een blonde roux van de boter en de bloem en leng aan met het opgevangen stoofvocht van het witloof. U kan hier extra melk aan toevoegen indien u te weinig vocht zou hebben. Voeg dan ook de gemalen kaas aan de saus toe.
    6. - Neem een beboterde vuurvaste schotel en leg onderraan het witloof en daarbovenop het gehak en als laatste laagje, de aardappelen.
    7. - Overgiet dit nu met de kaassaus en werk af met nog een laagje gemalen kaas.
    8. - Zet dit nu in een voorverwarmde oven op 180 graden tot het kaaskorstje mooi gebruind is en het is klaar om op te dienen.

    Gepost door


    Rating: 4/5 (5 stemmen)
    11141 keer bekeken
    46 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • lekkerkoken
    • hildeke3105

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (11)

  • Solo

    Gepost door - 03/09/12 om 14u20

    Dank je wel voor de leuke reactie Lorbri.

  • lorbri

    Gepost door - 31/08/12 om 17u08

    kga deze schotel zondag maken om maandag op te eten,gemakkelijk en heel,heel,lekker,onze jongste zoon lust totaal geen witloof(gestoofd,hesperollen,soep),maar als ik deze schotel maak lust hij het wel