use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Ovenschotel van groenten met warme feta
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Ovenschotel van groenten met warme feta

Ovenschotel van groenten met warme feta

Een echte zuiderse topper, deze ovenschotel met groenten en warme feta. En als dat je niet overtuigt: je kan hem de dag op voorhand al klaarmaken!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 el Solo vloeibaar
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • Provençaalse kruiden
  • 1 handvol fijngehakte peterselie
  • oregano
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 5 tomaten
  • 2 courgettes
  • 4 aardappelen in fijne schijfjes gesneden
  • 2 paprika's (verschillende kleur)
  • 150 g feta
  • 1 scheutje citroensap
  • paprikapoeder
  • peper
  • olijven
  • zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng in een kom Solo vloeibaar, de knoflook, de uisnippers, de Provençaalse kruiden, de gehakte peterselie, de oregano en de Parmezaanse kaas en leng aan met een beetje water.
  2. Breng het geheel op smaak met zout en peper en zet koel.
  3. Snij de courgettes overlangs in twee en snij daarna in stukjes van 1/2 cm.
  4. Dompel de paprika's even in kokend water, ontvel ze en snij ze daarna in reepjes.
  5. Leg de verschillende groenten en de aardappelen – alternerend – dicht bij elkaar in een ovenschotel en verdeel het kruiden-kaasmengsel erover.
  6. Bedek met aluminiumfolie en prik een paar gaatjes in de folie.
  7. Zet de ovenschotel een uur in een oven van 200-220 °C.
  8. Snij de feta in stukken en leg ze in een kleine schaal. Giet er een scheutje olijfolie en een scheutje citroensap over, kruid met een beetje paprikapoeder en peper van de molen en schik er enkele olijven omheen.
  9. Schuif de 15 laatste minuten mee in de oven .
Heb je weinig tijd? Dan kan je de groenten en aardappelen van je ovenschotel met warme feta eerst even aanstoven of voorkoken. Zo is je schotel sneller klaar.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.