FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Ovenschotel met gehakt en witloof

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. Ovenschotel met gehakt en witloof

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 750 gr gemengd gehakt
    2. 6 grote aardappelen
    3. 800 gr witloof
    4. 3 eieren
    5. 2 el droog broodkruim
    6. 2 dl room
    7. 2,5 dl melk
    8. 150 gr Danish blue of gorgonzola
    9. 1/4 kl tijm
    10. 1 el solo bakken en braden
    11. peper&zout (pezo)
    12. nootmuskaat

    Bereidingswijze

    1. Warm de oven voor op 200°.
    2. Snij de aardappelen in hele dunne schijfjes van ongeveer 2 mm. Snipper het witloof fijn. Meng het gehakt samen met de eieren, het paneermeel en breng het op smaak met nootmuskaat en pezo. Snij de kaas in blokjes. Schik de schijfjes aardappelen in een grote diepe ovenschotel. Bedek het met de witloofsnippers. Verdeel er de stukjes kaas over en kruid met tijm, nootmuskaat en pezo. Giet er de room over en vul de schotel verder met melk tot boven de aardappelen, dit is heel belangrijk anders zijn de aardappelen niet gaar! Tenslotte bedek je de schotel met het gehakt. Dek dit af met aluminiumfolie en schuif in de voorverwarmde oven. Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en verdeel er de solo over in stukjes. Laat dit nog 30 minuten verder bakken. Schakel de oven uit en laat nog 10 minuten rusten, dien dit dan onmiddellijk op.

    Gepost door


    Rating: 0/5 (0 stemmen)
    12170 keer bekeken
    67 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • lekkerkoken
    • Victor S.

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje