use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Oosterse kippensoep met kokos
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Oosterse kippensoep met kokos

Oosterse kippensoep met kokos

Eenvoudig, maar toch boordevol heerlijke ingrediënten, deze kippensoep met kokos. Haast niet te geloven dat je deze oosterse topper in maar 20 minuten klaar hebt: check de video!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 jonge worteltjes
  • 4 stengels witte selder
  • 1 stukje gember van 3 cm
  • 1 courgette
  • 1 pakje babymaïs
  • 1 rode chilipeper
  • 2 kippenfilets
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blokje Knorr kippenbouillon
  • 1 el Thaise currypasta
  • 2 el rietsuiker
  • 1 bosje verse koriander

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de de worteltjes, de selderstengels en de gember met een dunschiller.
  2. Snijd de worteltjes, de selder, de courgette en de babymaïs in fijne reepjes van ongeveer gelijke grootte. Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje en snipper het fijn.
  3. Snijd de kipfilet in repen. Zet een antikleefpan op het vuur, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en bak de kip in enkele minuten gaar.
  4. Doe de kokosmelk in een soeppan met 500 ml water en breng samen aan de kook. Voeg het blokje kippenbouillon, de currypasta en de suiker toe. Rasp het stukje gember in de soep.
  5. Voeg de gesneden groenten toe aan de soep en laat ze in 10 minuten zachtjes gaarkoken.
  6. Voeg de gebakken kip toe en laat nog een tweetal minuten mee opwarmen.
  7. Schep de soep in diepe borden of soepkommetjes en werk af met wat chilisnippers en een paar plukjes verse koriander.
Geen fan van koriander? Deze oosterse kippensoep met kokos smaakt ook heerlijk zonder...

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.