use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Oostends vispannetje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Oostends vispannetje

Oostends vispannetje

Maak vanavond dit Oostends vispannetje met witvisfilet en grijze garnaaltjes en je verrast iedereen aan tafel met een echt Belgisch streekgerecht.

Zin in vis, maak dan dit lekkere Oostends vispannetje. Witvisfilet in een romige saus met champignons en grijze garnaaltjes. Met zo'n smakelijk Belgisch streekgerecht kun je iedereen verrassen!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    40 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 1 stengel prei
  • 500 g stevige witvisfilet (graatvrij)
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • witte peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 visbouillonblokje
  • 300 ml droge witte wijn
  • 100 ml room
  • citroensap
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 2 el gehakte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de champignons in schijfjes. Verwijder het groen en de wortel van de prei. Snijd het preiwit overlangs doormidden, spoel het goed onder koud stromend water en snijd het zeer fijn.
  2. Verdeel de visfilet in beetklare stukken en kruid met versgemalen peper.
  3. Verwarm twee eetlepels Solo Vloeibaar in een pan en stoof er de ui en de prei in aan. Voeg na drie minuten stoven de champignons toe en laat ze 5 minuten meebakken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Voeg het visbouillonblokje, de wijn, de room en een paar druppels citroensap toe. Roer goed met een spatel en laat op zacht vuur een tiental minuten verder garen.
  5. Verdeel nu de stukjes vis over de saus en laat nog een tiental minuten onder deksel verder garen. Kruid indien nodig de saus bij met peper en zout.
  6. Schep het vispannetje in diepe bordjes en verdeel er de garnalen over. Werk af met verse peterselie en dien meteen op.
Je kan het vispannetje ook verdelen over vuurvaste schaaltjes, afwerken met geraspte kaas en kort onder de grill laten gratineren. Strooi er de garnaaltjes dan net voor het serveren overheen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.