use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mosselen met Chimay Tripel en dragon
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mosselen met Chimay Tripel en dragon

Mosselen met Chimay Tripel en dragon

Heerlijk, deze mosselen met chimay en dragon: een verrassende combinatie waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 – 1,5 kg mosselen
  • 1 preiwit
  • 1 wortel
  • Solo Vloeibaar
  • verse dragon
  • versgemalen peper
  • 1 flesje Chimay Tripel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Reinig de mosselen en de groenten. Snijd de groenten in fijne reepjes (julienne) en stoof aan in wat Solo Solo. Rits de blaadjes dragon van de takjes.
  3. Maak 4 pakketjes van aluminiumfolie en verdeel er de mosselen, groenten en dragon over. Giet er een 4 eetlepels Chimay tripel per pakketje over, kruid met wat versgemalen peper en vouw ze dicht.
  4. Laat ongeveer 10 minuten garen in de voorverwarmde oven. Controleer door een pakketje te openen en te kijken of alle mosselen mooi open zijn.
  5. Lekker met versgebakken of geroosterd brood.
Je kan dit heerlijke Belgische mosselgerecht natuurlijk ook perfect op de barbecue bereiden. De bereidingstijd blijft hetzelfde.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.