use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Monsterbrownies
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Monsterbrownies

Monsterbrownies

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    55 min
  • Porties
     
    20 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g zwarte chocolade, gesmolten en afgekoeld
  • 100 g Solo Patisserie
  • 275 g lichtbruine basterdsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 1 afgestreken tl bakpoeder
  • 100 ml melk
  • Chocoladeglazuur:
  • 55 g Solo Patisserie
  • 225 g poedersuiker
  • 2 el cacaopoeder, gemengd met
  • 2 el water en
  • 1 el melk
  • Suikerglazuur (om de decoratie vast te zetten):
  • 50 g poedersuiker
  • enkele druppels water
  • Oreo-koekjes, M&M’s, chocoladecallets of ander leuk snoepgoed om je monsterbrownies te versieren

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en klop tot je een glad deeg krijgt.
  2. Giet het deeg in een bakvorm van 30 x 22 cm, die je vooraf invet en bekleedt met bakpapier.
  3. Bak gedurende 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C (160 °C voor heteluchtovens en stand 4 voor gasovens). Haal het gebak uit de oven en laat het afkoelen op een taartrooster.
  4. Om het chocoladeglazuur te maken, doe je alle ingrediënten in een kom au bain-marie. Roer tot je een glad, glanzend mengsel krijgt. Haal de kom uit het waterbad en laat het mengsel afkoelen. Klop tot het mengsel dik genoeg is en smeer het dan op het gebak.
  5. Snijd het gebak in 21-24 repen. Doe de resterende 50 g poedersuiker in een kom en voeg enkele druppels water toe om een dik suikerglazuur te maken. Gebruik dit om de Oreo’s en andere versiering vast te zetten. Doe het resterende suikerglazuur in een spuitzak met een rond spuitmondje en teken daarmee de mondjes van je monsters.
Je kunt een deel van het suikerglazuur rood kleuren als je de Oreo-koekjes als ogen wil gebruiken. Leg een M&M op het midden van het oog en gebruik het rode glazuur om griezelige adertjes te tekenen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.