use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Millefeuille van zalm en aardappelen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Millefeuille van zalm en aardappelen

Millefeuille van zalm en aardappelen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 300 g tomaten
  • 50 g Solo
  • 50 g sjalotten, gesnipperd
  • 1 takje peterselie
  • 400 g verse zalm
  • 1 dl droge witte wijn
  • 250 g aardappelen
  • 100 g gerookte zalm
  • 150 g zachte Comté, geraspt
  • 1 dl room
  • Solo frituurolie
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de tomaten door ze 10 seconden in kokend water te dompelen en daarna in koud water, zodat de schil er vanzelf afkomt. Verwijder de pitjes en snij de tomaten in blokjes.
  2. Wrijf Solo in een oven- of braadpan, strooi er de sjalotten, tomaten en peterselie in.
  3. Schik de verse zalm op.
  4. Giet er de witte wijn bij en strooi er peper, zout en wat water of visnat over.
  5. Breng voorzichtig aan de kook en zet dan ongeveer 5 minuten in een oven van 200 °C.
  6. Snij de aardappelen in schijfjes van 2 mm dik en bak ze in de Solo frituurolie .
  7. Haal de stukken verse zalm uit de pan. Laat het kookvocht tot 4/5 inkoken.
  8. Schik achtereenvolgens in een ovenschaal: een laag gerookte zalm, een laag aardappelschijfjes, verse zalm, geraspte Comté, aardappelschijfjes, gerookte zalm en ten slotte geraspte Comté.
  9. Doe de room bij het kookvocht en laat nog wat indikken tot de saus bijna stroperig wordt.
  10. Giet de saus rond de zalmlasagne en zet de schaal in een hete oven van 220 °C.
  11. Na een tiental minuten is de Comté gegratineerd.
  12. Dien warm op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.