use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mediterrane bouillon met couscous
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mediterrane bouillon met couscous

Mediterrane bouillon met couscous

Deze couscous met mediterrane bouillon is een supersimpele manier om couscous te bereiden. De gebakken groenten zorgen voor extra smaak.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g couscous, voorgekookt
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 kleine paprika's (worden tegenwoordig overal verkocht, ongeveer 7 cm lang)
  • 2 blokjes Knorr Finesse bouillon mediterraans
  • 3 el olijfolie
  • 3 rijpe tomaten
  • 4 teentjes look
  • 1 l water

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Haal het kroontje van de tomaten en snijd ze in 8 gelijke delen. Snijd elke paprika in de lengte in twee stukken. Verhit de olie in een braadpan en laat de paprika's en knoflook op een matig vuur bakken. Kruid alles met zeezout en peper. Haal vervolgens de paprika's uit de pan, bak de tomatenpartjes op een hoog vuur aan alle kanten en strooi er zeezout en peper over. Kook intussen de couscous in gezouten water. Kook daarnaast 1 liter water en los de bouillonblokjes erin op.
  2. Versnipper vervolgens de basilicum en roer hem onder de couscous. Serveer de groenten in een diep bord met de couscous erlangs en overgiet alles met de bouillon.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.