FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Mediterrane bouillon met couscous

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. Mediterrane bouillon met couscous

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 200 g couscous, voorgekookt
    2. enkele blaadjes basilicum
    3. 2 kleine paprika's (worden tegenwoordig overal verkocht, ongeveer 7 cm lang)
    4. 2 blokjes Knorr Finesse bouillon mediterraans
    5. 3 el olijfolie
    6. 3 rijpe tomaten
    7. 4 teentjes look
    8. 1 l water

    Bereidingswijze

    1. Haal het kroontje van de tomaten en snijd ze in 8 gelijke delen. Snijd elke paprika in de lengte in twee stukken. Verhit de olie in een braadpan en laat de paprika's en knoflook op een matig vuur bakken. Kruid alles met zeezout en peper. Haal vervolgens de paprika's uit de pan, bak de tomatenpartjes op een hoog vuur aan alle kanten en strooi er zeezout en peper over. Kook intussen de couscous in gezouten water. Kook daarnaast 1 liter water en los de bouillonblokjes erin op.
    2. Versnipper vervolgens de basilicum en roer hem onder de couscous. Serveer de groenten in een diep bord met de couscous erlangs en overgiet alles met de bouillon.

    Tip: Om het gerecht pittiger te maken, kunt u harissa aan de bouillon toevoegen. Voor speciale gelegenheden kunt u koriander gebruiken in plaats van basilicum, en om het geheel wat exotischer te maken, kunt u fijngehakte gezouten citroen aan de bouillon toevoegen (te koop in Marokkaanse winkels).

    Geniet van Mediterrane bouillon met couscous

    Gepost door


    Rating: 3/5 (2 stemmen)
    17437 keer bekeken
    141 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • Theoke

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje