Recept 35*** (2 stemmen)

Mediterrane bouillon met couscous

Dit is een recept van

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Haal het kroontje van de tomaten en snijd ze in 8 gelijke delen. Snijd elke paprika in de lengte in twee stukken. Verhit de olie in een braadpan en laat de paprika's en knoflook op een matig vuur bakken. Kruid alles met zeezout en peper. Haal vervolgens de paprika's uit de pan, bak de tomatenpartjes op een hoog vuur aan alle kanten en strooi er zeezout en peper over. Kook intussen de couscous in gezouten water. Kook daarnaast 1 liter water en los de bouillonblokjes erin op.
  2. Versnipper vervolgens de basilicum en roer hem onder de couscous. Serveer de groenten in een diep bord met de couscous erlangs en overgiet alles met de bouillon.

Tip

Om het gerecht pittiger te maken, kunt u harissa aan de bouillon toevoegen. Voor speciale gelegenheden kunt u koriander gebruiken in plaats van basilicum, en om het geheel wat exotischer te maken, kunt u fijngehakte gezouten citroen aan de bouillon toevoegen (te koop in Marokkaanse winkels).

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (0)