use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mechelse koekoek met risotto van asperges
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mechelse koekoek met risotto van asperges

Mechelse koekoek met risotto van asperges

Deze Mechelse koekoek met risotto van asperges is een geweldig gerecht om klaar te maken voor een etentje. Complimenten gegarandeerd!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 12 groene asperges
  • 100 g risotto-rijst
  • extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 50 g gemalen Parmezaanse kaas
  • 20 g Solo in kleine blokjes gesneden
  • 1 dl witte wijn
  • 25 g donkere misopasta
  • 2 eetlepels light room
  • 250 g Solo om het vlees te braden
  • 1 Mechelse koekoek
  • tempuradeeg (verkrijgbaar in de Chinese supermarkten)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bak de Mechelse koekoek eventjes goudbruin aan in een pan en laat verder garen in de oven (180 °C) met ruim veel Solo.
  2. Snij 4 ongekookte asperges met de dunschiller in spaghetti, blijf schillen totdat er niets meer overblijft en bewaar dit in koud water.
  3. Kook de andere asperges gaar in ruim gezouten water, giet ze af en snijd ze stukken.
  4. Verwarm een pot en doe er de olijfolie, de versnipperde knoflook en de rijst in, verwarm de al roerend tot deze lauw wordt.
  5. Los het bouillonblokje in 0.5 l warm water op.
  6. Voeg de bouillon geleidelijk aan de rijst toe, en blijf roeren,tot hij gaar is.
  7. Voeg er de Parmezaanse kaas aan toe en een beetje olijfolie.
  8. Voeg op het einde de in stukken gesneden asperges toe en werk af met de Solo.
  9. Kook de witte wijn en de misopasta voor de helft in en voeg er dan de room aan toe, laat opnieuw eventjes koken.
  10. Haal van het vuur, voeg er dan voorzichtig de Solo aan toe.
  11. Hou de saus au bain-marie warm, mag niet koken anders schift ze.
  12. Dompel de aspergespaghetti in het tempuradeeg en frituur.
  13. Schik de risotto op het bord, dresseer de saus ernaast, leg de in stukken gesneden koekoek op de risotto en werk af met de tempura-aspergespaghetti.
Leg de asperges voor je risotto met Mechelse koekoek altijd plat op een snijplank als je ze schilt: zo breken ze niet in tweeën.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.