Recept 05 (0 stemmen)

mayonnaise kenwood

Dit is een recept van

tijd
10 min

Bereidingswijze

  1. Met gebruik van het Foodprocessor-accessoire of Blender
  2. Doe de eierdooiers, mosterd en de helft van de wijnazijn of
  3. het citroensap in de kom van het Foodprocessor-accessoire
  4. of de Blender en meng de ingrediënten totdat ze licht van
  5. kleur en romig zijn. Voeg terwijl de motor nog draait de olie
  6. toe en meng totdat er een dikke mayonaise ontstaat. Voeg
  7. de overgebleven azijn en peper en zout toe.
  8. Tip van de kok Mayonaise kan het beste worden bereid met
  9. ingrediënten op kamertemperatuur. Als de eieren direct uit
  10. de koelkast komen, kan de mayonaise gaan schiften.
  11. Variaties
  12. MAYONAISE MET KORIANDER EN LIMOEN Vervang de azijn
  13. of het citroensap door limoensap en roer er
  14. 30 g fijngehakte koriander en de fijngeraspte schil van 2
  15. limoenen door.
  16. AIOLI Voeg aan de eierdooiers en mosterd in stap 1 nog 4
  17. gekneusde knoflookteentjes toe.
  18. KOMKOMMERMAYONAISE Snijd een stuk komkommer van
  19. 7,5 cm in kleine stukjes en dep ze droog met een stuk
  20. keukenpapier. Spatel ze door de mayonaise met 30 g
  21. gehakte kervel of dragon en een snufje extra zout. Deze
  22. mayonaise is een perfecte saus bij vis.
  23. TARTARESAUS Voeg aan de bereide mayonaise 10 g geknipte
  24. bieslook en 15 g gehakte augurken, 15 g kappertjes en 15 g
  25. peterselie toe. Roer er 15-30 ml citroensap door om de
  26. mayonaise te verdunnen.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (0)