FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Malse vanillewafels

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. Malse vanillewafels

    Ingrediënten - voor
    1
    personen

    1. 500 gram zelfrijzende bloem
    2. 500 gram gewone patisseriebloem
    3. 900 gram Fijne suiker
    4. 4 zakjes Vanillesuiker
    5. 1 kg Boter (Solo)
    6. 8 Eieren

    Bereidingswijze

    1. - Doe de boter (solo) en suiker +vanillesuiker in een kookpot en zet op een laag vuurtje tot alles gesmolten is (OPGELET! niet koken of bakken, boter moet geel blijven), zet dit dan van het vuur
    2. - Scheidt de eieren en voeg het eigeel bij het botermengsel en klop het eiwit op
    3. - Meng de 2 soorten bloem onder elkaar en zeef deze onder het botermengsel, daarna mag het eiwit erbij (voorzichtig onderspatelen)
    4. - Bak de wafels in je wafelijzer en laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze in een afgesloten doos.
    5. - De wafels zullen eerst hard zijn, maar na een dag zijn ze lekker mals.
    6. Smakelijk!

    Geniet van Malse vanillewafels

    Gepost door


    Rating: 4/5 (14 stemmen)
    4360 keer bekeken
    100 keer bewaard

    Meer inspiratie

    Fans

    • MakeMo
    • charron
    • Linda Donders

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje