Recept 45**** (14 stemmen)

Malse vanillewafels

Dit is een recept van

Gepost in

wafels

tijd
60 min

Bereidingswijze

  1. - Doe de boter (solo) en suiker +vanillesuiker in een kookpot en zet op een laag vuurtje tot alles gesmolten is (OPGELET! niet koken of bakken, boter moet geel blijven), zet dit dan van het vuur
  2. - Scheidt de eieren en voeg het eigeel bij het botermengsel en klop het eiwit op
  3. - Meng de 2 soorten bloem onder elkaar en zeef deze onder het botermengsel, daarna mag het eiwit erbij (voorzichtig onderspatelen)
  4. - Bak de wafels in je wafelijzer en laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze in een afgesloten doos.
  5. - De wafels zullen eerst hard zijn, maar na een dag zijn ze lekker mals.
  6. Smakelijk!

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door sofienoel op 07 oktober 2014 om 16u52

Micheline, ben blij dat je ze lekker vind :-) Ik heb nog een heel lekker en gelijkaardig recept voor malse wafels. *2pakjes vanillesuiker*500gr Planta boter*500gr suiker*8 eieren (scheiden)*500gr fluide bloem*1,5 tas heet water (geen mok). - Boter smelten, suiker+vanillesuiker toevoegen => roeren. Dan 8 eigelen + water toevoegen, bloem erbij => roeren. Eiwit opkloppen en voorzichtig roeren. Smakelijk

Laad meer reacties