use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Macaroni met kaas en ham
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Macaroni met kaas en ham

Macaroni met kaas en ham

Recept van Knorr

Recept van Knorr

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    15 min
  • Porties
     
    4
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 400 g gebroken macaroni
  • 200 g gekookte hamblokjes
  • vers gehakte peterselie
Voor de saus:
  • 50 g boter
  • 50 g gezeefde bloem
  • 5 dl koude volle melk
  • 1 Knorr bouillon keteltje groenten
  • 120 g gemengde en geraspte Emmenthal en Gruyèrekaas
  • vers gerapte nootmuskaat

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak eerst een roux: laat de boter bruinen in een kookpan, doe er de bloem bij en roer flink door met de klopper. Voeg eerst de melk en dan het water toe, terwijl je de hele tijd stevig blijft roeren met de klopper. Voeg hier al roerend het bouillonketeltje aan toe. Laat kort opkoken en verminder nu het vuur met de helft. Laat nog een tweetal minuten zacht doorkoken.
  2. Meng er van het vuur de kaas door. Breng op smaak met vers gemalen witte peper, (zee) zout en vers geraspte nootmuskaat.
  3. Laat de macaroni beetgaar koken in ruim, lichtgezouten water. Giet af en meng samen met de hamblokjes en de gehakte peterselie onder de kaassaus.
  4. Serveer met versnipperde peterselie of laat nog even gratineren onder de grill.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.