use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Luchtige aperosticks met komijn
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Luchtige aperosticks met komijn

Luchtige aperosticks met komijn

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g tarwebloem
  • 200 g Maïzena
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 ei
  • 15 cl melk
  • 100 g Solo
  • 20 g verse gist
  • 1 tl zout
  • 1 el komijnzaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Los de gist op in de lauwe melk en voeg er 2 eetlepels kristalsuiker en 2 eetlepels bloem aan toe. Roer alles goed los en laat even rusten.
  3. Smelt de Solo in een pan op een zacht vuurtje.
  4. Zeef de rest van de bloem in een kom en voeg geleidelijk aan al mixend het gistmengsel toe. Giet er daarna al mixend de gesmolten Solo en het ei bij. Meng verder tot je een pasta-achtig deeg krijgt.
  5. Bestuif je werkblad met wat bloem en spreid het deeg erop uit. Voeg de komijnzaadjes toe en kneed alles nog eens goed door.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in kleine porties en vorm er dunne stokjes van ongeveer 20 cm van. Leg de sticks op de bakplaat en laat ze even rusten op een tochtvrije plaats.
  7. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de aperosticks in 15 tot 20 minuten goudbruin. Laat de sticks afkoelen op een rooster.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.