use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Linguini met scampi’s, geroosterd sesamzaad en verse koriander
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Linguini met scampi’s, geroosterd sesamzaad en verse koriander

Linguini met scampi’s, geroosterd sesamzaad en verse koriander

van Gaëtan Colin

van Gaëtan Colin

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Linguini:
  • Solo Vloeibaar
  • 350 g linguini
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 12 rauwe scampi’s
  • 0.5 rode paprika
  • 1 takje tijm
  • 40 g geraspte parmezaan
  • versgemalen peper en zout
  • Pestosaus:
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 2 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 2 eetlepels gehakte verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 3 eetlepels gehakte verse dille
  • 25 cl olijfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Linguini:
  2. Laat een grote pot gezouten water koken.
  3. Voeg er de deegwaren aan toe en kook ze beetgaar. Giet ze af en laat uitlekken, voeg er een beetje olijfolie aan toe en zet opzij.
  4. Pel de scampi’s tot juist voor het staartgedeelte.
  5. Was en ontpit de paprika en snij in kleine blokjes.
  6. Giet de Solo Vloeibaar in een warme braadpan en bak de paprikablokjes samen met een takje tijm. Voeg er de scampi’s aan toe en laat nog 3 minuten doorbakken op hoog vuur.
  7. Voeg de linguini en het sesamzaad toe.
  8. Pesto:
  9. Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een kom of in een keukenrobot en mix fijn terwijl je er geleidelijk olijfolie bij giet.
  10. Meng alles en verdeel over 4 borden. Werk af met wat pesto van verse kruiden en de geraspte parmezaan.
Voeg de pesto pas op het allerlaatste moment toe om de mooie groene kleur te bewaren.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.