use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lekker luchtige chocoladetaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lekker luchtige chocoladetaart

Lekker luchtige chocoladetaart

Hoe maak je een lekker luchtige chocoladetaart? Zo eentje waar je van kan blijven smullen? Dit recept helpt je stap voor stap op weg. Laat het smaken!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de cake:
  • 30 g cacaopoeder
  • 150 ml water
  • 250 g kristalsuiker
  • 6 grote eieren
  • 125 g Solo Patisserie
  • 200 g patisseriebloem
  • 70 g Maïzena
  • 1 tl bakpoeder
  • Voor het chocoladeglazuur:
  • 150 g donkere chocolade
  • 30 g Solo Patisserie
  • 15 g volle room
  • Voor de afwerking:
  • 150 g gemengde rode vruchten (aalbessen, aardbeien, bosbessen, frambozen,…)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 175° C.
  2. Borstel een ronde springvorm van 24 cm in met Solo en bestuif hem daarna lichtjes met bloem.
  3. Scheid de dooiers van de eiwitten en hou ze apart.
  4. Doe de dooiers samen met de kristalsuiker in een mengkom en klop tot het mengsel luchtig en bleek wordt.
  5. Voeg de Solo in blokjes toe en klop tot een homogene massa.
  6. Zeef de bloem, samen met de Maïzena, het bakpoeder en het cacaopoeder boven de deegmassa. Roer alles door elkaar tot een glad beslag.
  7. Voeg 150 ml lauw water toe en roer opnieuw tot een gladde massa.
  8. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig onder de deegmassa tot alles goed gemengd is.
  9. Giet het beslag in de springvorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Laat de taart even afkoelen in de bakvorm, ontvorm en laat volledig afkoelen op
  11. een taartrooster.
  12. Maak het chocoladeglazuur: breek de chocolade in stukjes en voeg de 30 g Solo in blokjes toe. Verwarm een minuut op volle kracht in de microgolfoven en roer het mengsel glad met een rubberen spatel. Voeg de room toe en roer alles tot een homogeen beslag.
  13. Smeer dit glazuur met een taartspatel nonchalant op de bovenkant en de zijkant van de taart. Bestrooi als afwerking met de rode vruchten en laat het chocoladeglazuur een halfuurtje opstijven.
Serveer elk stuk chocoladetaart met een toefje versgemaakte slagroom.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.