nagerecht
Walnotenijs met Kahlua en koffiesaus
Kahlua is een koffielikeur met een volle smaak die afkomstig is uit Mexico.
Dit drankje wordt gemaakt van Mexicaanse koffie, fijne riet spirit en een vleugje vanille.
Heerlijk bij walnootijs !
Kahlua is een koffielikeur met een volle smaak die afkomstig is uit Mexico.
Dit drankje wordt gemaakt van Mexicaanse koffie, fijne riet spirit en een vleugje vanille.
Heerlijk bij walnootijs !
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 4 tulpgebakjes
- Carte d'Or Walnotenijs
- 2 dl crème anglaise
- 1 eetlepel water
- 2 koffielepels oploskoffie
- 1 dl Kahlua (likeur, te verkrijgen in grootwarenhuis)
- enkele grofgehakte nootjes
- Bereiding:Warm de oploskoffie op in water. Meng dit met de crème anglaise.
- Giet een bodempje Kahlua in de tulpgebakjes.
- Schep er enkele bollen walnotenijs op en overgiet dit met de koffiesaus.
- Versier met grofgehakte nootjes.
- Tip van de chef:
- Je kan dit dessert nog feestelijker afwerken met een toefje opgeklopte en lichtgezoete slagroom.
