use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lamsvlees uit de Pyreneeën op drie wijzen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lamsvlees uit de Pyreneeën op drie wijzen

Lamsvlees uit de Pyreneeën op drie wijzen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    3 uur
  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kleine chinese kool
  • 6 eetlepels Solo
  • 1 koffielepel sambal oelek
  • 10 cl japanse rijstazijn (sushi su)
  • 8 lamskoteletjes
  • 1 lamsgebraad (400 g) (allemaal bij voorkeur lamsvlees uit de Pyreneeën)
  • 4 miniraapjes
  • 4 sluimererwten
  • 50 g tuinbonen
  • 50 g erwten
  • 8 groene asperges (stuks)
  • 1 lamsschouder
  • 1 wortel
  • 1 seldertak
  • 4 dl rode wijn
  • 1 dl lamsfond
  • 1 takje oregano
  • 1 blaadje lavas
  • 50 g gedroogde witte bonen
  • 1 cayennepeper (mespuntje)
  • 1 teentje knoflook (fijngesnipperd)
  • 1 tijm (takje)
  • 1 sjalot versnipperd
  • Bertolli extra vergine
  • 1 eetlepel gember (gehakt)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de bladeren van de Chinese kool los en snij ze in reepjes.
  2. Meng ze met een koffielepel sambal en met de sushi su. Laat ze daarin 3 uur marineren.
  3. Week de witte bonen gedurende 3 uur.
  4. Snij de wortel en de seldertak in blokjes.
  5. Snij ook het schouderstuk in blokjes.
  6. Bak deze op een heet vuur.
  7. Haal ze uit de pan.
  8. Bak vervolgens de fijngehakte sjalot in olijfolie, voeg er het vlees aan toe, de in blokjes gesneden wortel en seldertak, voeg er de rode wijn aan toe, een beetje lamsfond, het mespuntje cayennepeper, de knoflook, tijm, oregano en het lavasblad en laat met het deksel op de pan langzaam stoven.
  9. Voeg er tot slot de gehakte gember aan toe.
  10. Verwarm de oven voor op 70°C. Bak daarin 30 minuten het lamsgebraad.
  11. Haal het vlees uit de oven en laat het een kwartier rusten.
  12. Kook ondertussen in 20 min. de bonen.
  13. Was de primeurgroenten en kook ze beetgaar volgens soort.
  14. Bak dan de koteletjes in de pan.
  15. Verwarm wat Solo in een pan, leg er de groenten in en laat ze heel eventjes opwarmen.
  16. Serveer zoals op de foto.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.