use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lam in kruidenkorst met aardappelgratin en rozemarijn
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lam in kruidenkorst met aardappelgratin en rozemarijn

Lam in kruidenkorst met aardappelgratin en rozemarijn

van Gaëtan Colin

van Gaëtan Colin

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Lamscarrés:
  • 2 lamscarrés (van elk 6 koteletten)
  • 100 g Solo
  • 2 takjes gehakte kervel
  • 4 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 1 takje gehakte dragon
  • kruim van 1 sneetje wit brood (of paneermeel)
  • Saus:
  • 20 cl rode wijn
  • 250 ml kalfsfond
  • Gratin:
  • 0,5 light room
  • 40 g Solo Vloeibaar
  • 750 g aardappelen (bintjes)
  • 0.5 l melk
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • versgemalen peper en zout
  • Garnering:
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Fijne ajuinringen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in schijfjes. Schik ze dakpansgewijs op een met Solo ingevette ovenschaal en bestrooi met look en rozemarijn.
  2. Voeg de melk en de light room toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat 1 uur in de oven bakken op 220°C.
  4. Kruid de lamscarrés met peper en zout en bak ze bruin in een braadpan met 40 g Solo Vloeibaar.
  5. Hak de kervel, de peterselie en de dragon. Voeg er het broodkruim of het paneermeel aan toe en meng dit alles met 100 g zachte Solo.
  6. Strijk het kruidenmengsel op de lamscarrés en laat 7 minuten op 220°C bakken in de oven.
  7. Haal de lamscarrés van de bakplaat en blus met rode wijn en de kalfsfond. Laat inkoken en kruid met peper en zout.
  8. Snij de carrés en voeg er de saus aan toe.
  9. Schik de lamscarrés op een bord, samen met wat basilicumblaadjes en de fijne ajuinringen. Serveer met de gratin.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.