use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Krokantje van Sint-Jakob met vanille op een spinaziebedje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Krokantje van Sint-Jakob met vanille op een spinaziebedje

Krokantje van Sint-Jakob met vanille op een spinaziebedje

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 gehakte sjalotjes
  • 10 cl witte wijn
  • 10 cl witte wijn azijn
  • 2 eetlepels light room
  • 150 g klontjes koude Solo
  • 1 vanillestokje
  • 1 koffielepel citroensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 blaadjes brickdeeg
  • 4 bosjes verse spinazie
  • 20 sint-jakobsnoten
  • 4 porties miehoen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereid de saus met vanillesmaak: meng de sjalotjes met de wijn in een steelpan, 2 lepels water en de azijn. Laat inkoken tot er slechts één lepel vloeistof overblijft en haal dit door de puntzeef.
  2. Haal de pan van het vuur, voeg de room toe en meng.
  3. Voeg beetje bij beetje de zeer koude, in klontjes gesneden Solo toe en blijf kloppen tot je een glad mengsel krijgt.
  4. Voeg peper en zout, de vanillekorreltjes (uit het vanillestokje) en het citroensap toe.
  5. Hou de saus even apart, zodra hij klaar is.
  6. Leg de blaadjes brick 7 tot 8 minuten in de oven (grill) om ze krokant te maken (vrije vormgeving volgens inspiratie).
  7. Bak de verse spinazie gedurende 5 minuten in een klontje Solo en laat uitlekken.
  8. Bak de sint-jakobsnoten aan elke kant 2 tot 3 minuten in de pan.
  9. Verdeel een bedje spinazie over de borden, bedek met de krokante brick.
  10. Leg er de sint-jakobsnoten bovenop en overgiet met een scheutje saus.
  11. Leg voor de versiering een handvol mihoen (per bord) één voor één in het frituurvet. Haal de mihoen uit het frituurvet zodra deze opzwelt, laat uitlekken en leg hem ten slotte voorzichtig op de sint-jakobsnoten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.