use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Krokantje van griet en kalfstong met een slaatje van asperges en Gentse mosterd
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Krokantje van griet en kalfstong met een slaatje van asperges en Gentse mosterd

Krokantje van griet en kalfstong met een slaatje van asperges en Gentse mosterd

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 ei
  • 1 koffielepel Gentse mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel champagneazijn
  • peper en zout
  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • 1 bosje bieslook alsook de bieslookbloemetjes
  • 4 velletjes pastadeeg
  • 4 dunne plakjes grietfilet
  • 8 fijne schijfjes gerookte kalfstong in de lengte gesneden
  • 1 Jonagold- appel in kleine blokjes gesneden
  • beetje Solo
  • Solo frituur olie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de vinaigrette door de eierdooier en mosterd te mengen en al roerend de olijfolie en vervolgens de champagneazijn toe te voegen.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schil de rauwe asperges tot ongeveer 3 cm van de kop en snij ze in flinterdunne reepjes.
  4. Snij ook de bieslook zeer fijn.
  5. Leg de 4 velletjes pastadeeg open en leg de grietplakjes erop.
  6. Hierop komt dan de fijngesneden gerookte kalfstong.
  7. Bak de blokjes appel even kort aan in de pan met een beetje Solo en leg deze op de kalfstong.
  8. Rol het geheel op en kleef dicht met losgeklopt eiwit, zodat er een mooi opgespannen rolletje of cannelloni ontstaat.
  9. Frituur de rolletjes ca. 7 minuten op 180 °C. Meng de asperges met de vinaigrette en de fijngesneden bieslook.
  10. Schik de asperges op een bord (eventueel in een ring).
  11. Snij de gefrituurde cannelloni schuin doormidden en plaats ze omheen het aspergeslaatje.
  12. Werk dit af met de bieslookbloemetjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.