FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Koude inktvissalade

  1. Recept
  2. Reacties (3)
  1. Koude inktvissalade

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 1 kg pijlinktvisjes
    2. 2 eetlepels Solo Vloeibaar
    3. 3 eetlepels wijnazijn
    4. grof zout
    5. 1 eetlepel gehakte platte peterselie
    6. 6 teentjes look
    7. 2 uien
    8. peper
    9. 2 paprika’s (1 rode,1 gele)

    Bereidingswijze

    1. Spoel de inktvisjes grondig schoon en snij ze in beetklare stukken.
    2. Pel en pers de look in de Solo.
    3. Snij de uien en de paprika’s in stukken en stoof ze in de Solo.
    4. Voeg er de pijlinktvisjes aan toe en laat 3 minuten meegaren.
    5. Giet in een ruime slakom, voeg er de wijnazijn bij en breng op smaak met peper en grof zout.
    6. Laat afkoelen en werk af met de gehakte peterselie.

    Geniet van Koude inktvissalade

    Gepost door


    Rating: 3,5/5 (4 stemmen)
    18262 keer bekeken
    96 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • lekkerkoken
    • hildeke3105

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (3)

  • Solo

    Gepost door - 18/06/13 om 14u03

    Bedankt voor de leuke tip!

  • ilse wouters

    Gepost door - 11/06/13 om 18u23

    een salpicón (zoals deze koude azijn-bereiding in Spanje heet) is erg verfrissend, maar met inktvisjes raad ik toch aan dat je ze na het schoonmaken en voor het klaarmaken een nachtje in water in de ijskast laat staan (of zelfs invriest)...dan is het risico om ze bij het net ietsjes te lang stoven gummi-achtig te laten smaken veel kleiner.