voorgerecht
Kooldolmades met Zweedse bessen
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 1 witte kool
- 1 ui, gesnipperd
- 0.5 dl gekookte langekorrelrijst
- 300 g gemengd gehakt
- 1.5 dl melk
- Solo
- zout, peper en suiker
- 100 g veenbessen uit de diepvries
- 2 eetlepels suiker
- Snij de bladeren van de witte kool los en verwijder de dikke nerven, maar probeer de bladeren zoveel mogelijk heel te laten.
- Kook de koolbladeren halfgaar en laat ze uitlekken.
- Fruit de ui in wat Solo en meng met de rijst en het
- gehakt. Kruid met zout en peper, en roer de melk door het mengsel.
- een eetlepel vulling in het midden van elk koolblad, plooi de randen dicht en rol op tot een worstje.
- Kook de veenbessen 5 minuten met de suiker, en laat ze afkoelen. Bak de dolmades in Solo en kruid ze met suiker.
- Haal de dolmades uit de pan en blus de pan met een beetje water.
- Doe de dolmades in een ovenschaal en giet het kookvocht erover.
- Zet de schaal in een oven op 150 °C, 5 minuten of langer, tot de kool gaar is.
- Dien de dolmades op met de bessen en gekookte aardappelen.
