use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kokoskip met gebakken rijst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kokoskip met gebakken rijst

Kokoskip met gebakken rijst

Maak deze kip met kokos en gebakken rijst als je snel een eenvoudig gerecht in elkaar wil flansen. Lekker voor een doordeweekse avond!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 150 g prinsessenboontjes
  • 2 sjalotjes
  • Solo Vloeibaar
  • 2 dl krachtige kippenfond
  • 1 koffielepel madras curry
  • zout
  • 1 kopje erwtjes
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 gebakken kip
  • 2 eieren
  • peper
  • 4 kopjes rijst
  • 2 citroenblaadjes
  • 5 cm verse gember

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de rijst gaar. Reinig de boontjes en kook ze al dente.
  2. Stoof de gereinigde en gesnipperde sjalotjes in Solo. Giet er de kokosmelk en bouillon op.
  3. Laat dat samen met het gekneusde citroenblaadjes, de fijngesneden gember en het currypoeder even opkoken.
  4. Verdeel de kip in stukken en verwijder de losgekomen beentjes.
  5. Laat de stukken kip opwarmen in de saus, samen met de in stukjes gesneden boontjes.
  6. Verhit een wok en laat en doe er wat Solo Vloeibaar in.
  7. Doe de gekookte rijst in de wok, doe er de losgeklopte eieren bij en roer alles om tot de rijst voldoende warm is.
  8. Breng de rijst indien nodig op smaak met peper en zout. Warm op het einde de erwtjes mee op.
  9. Serveer de gebakken rijst met de kip.
Zet de kip volledig onder in de kokos en laat het zachtjes pruttelen, net onder het kookpunt: zo wordt het vlees goed gaar en sappig.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.