Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Kokoskip met gebakken rijst

Maak deze kip met kokos en gebakken rijst als je snel een eenvoudig gerecht in elkaar wil flansen. Lekker voor een doordeweekse avond!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding20 min
  • Porties4 porties
goedkoop
hoofdgerecht
Indisch
gevogelte
recipe image Kokoskip met gebakken rijst
  • 150 g prinsessenboontjes
  • 2 sjalotjes
  • Solo Vloeibaar
  • 2 dl krachtige kippenfond
  • 1 koffielepel madras curry
  • zout
  • 1 kopje erwtjes
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 gebakken kip
  • 2 eieren
  • peper
  • 4 kopjes rijst
  • 2 citroenblaadjes
  • 5 cm verse gember
  1. Kook de rijst gaar. Reinig de boontjes en kook ze al dente.
  2. Stoof de gereinigde en gesnipperde sjalotjes in Solo. Giet er de kokosmelk en bouillon op.
  3. Laat dat samen met het gekneusde citroenblaadjes, de fijngesneden gember en het currypoeder even opkoken.
  4. Verdeel de kip in stukken en verwijder de losgekomen beentjes.
  5. Laat de stukken kip opwarmen in de saus, samen met de in stukjes gesneden boontjes.
  6. Verhit een wok en laat en doe er wat Solo Vloeibaar in.
  7. Doe de gekookte rijst in de wok, doe er de losgeklopte eieren bij en roer alles om tot de rijst voldoende warm is.
  8. Breng de rijst indien nodig op smaak met peper en zout. Warm op het einde de erwtjes mee op.
  9. Serveer de gebakken rijst met de kip.
Zet de kip volledig onder in de kokos en laat het zachtjes pruttelen, net onder het kookpunt: zo wordt het vlees goed gaar en sappig.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.