FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

Koffie- karamelmousse

  1. Recept
  2. Reacties (18)
  1. Koffie- karamelmousse

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 150 g poedersuiker
    2. 1 el oploskoffie
    3. 3 dl slagroom
    4. 1 zakje vanillesuiker
    5. 3 eiwitten
    6. 1 mespuntje zout
    7. 50 g griessuiker
    8. chocoladeschilfers
    9. 4 el karamelsaus

    Bereidingswijze

    1. Laat de poedersuiker smelten in een pannetje tot het een karamel wordt, blus van het vuur met de room en voeg de koffie toe, los alle karamel op, zeef en laat de room goed afkoelen (ca. 2u in de koelkast).
    2. Klop de afgekoelde slagroom luchtig op.
    3. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op in een goed ontvette mengkom en klopper. Als de eiwitten schuimig worden, voeg er dan de griessuiker aan toe en klop verder tot er zich stijve pieken vormen. Meng dit onder de karamelslagroom.
    4. Verdeel deze mousse lepelsgewijs in glazen of kommetjes en overgiet met de karamelsaus.
    5. Bestrooi met de chocoladeschilfers en dien op.

    Bron: Culinaire Ambiance | Chef-kok: Philippe Van den Bulck

    Geniet van Koffie- karamelmousse

    Gepost door


    Rating: 4/5 (33 stemmen)
    59993 keer bekeken
    1077 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • Theoke

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (18)

  • SportingRob

    Gepost door - 08/02/15 om 07u23

    Gisteren gemaakt en was zeer lekker. Voor herhaling vatbaar !!

  • SportingRob

    Gepost door - 02/02/15 om 15u48

    Kan je dit een dag op voorhand maken en dan in de koelkast bewaren?