Recept 45**** (33 stemmen)

Koffie- karamelmousse

Dit is een recept van

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Laat de poedersuiker smelten in een pannetje tot het een karamel wordt, blus van het vuur met de room en voeg de koffie toe, los alle karamel op, zeef en laat de room goed afkoelen (ca. 2u in de koelkast).
  2. Klop de afgekoelde slagroom luchtig op.
  3. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op in een goed ontvette mengkom en klopper. Als de eiwitten schuimig worden, voeg er dan de griessuiker aan toe en klop verder tot er zich stijve pieken vormen. Meng dit onder de karamelslagroom.
  4. Verdeel deze mousse lepelsgewijs in glazen of kommetjes en overgiet met de karamelsaus.
  5. Bestrooi met de chocoladeschilfers en dien op.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (18)

Gepost door SportingRob op 08 februari 2015 om 07u23

Gisteren gemaakt en was zeer lekker. Voor herhaling vatbaar !!

Gepost door Solo op 09 februari 2015 om 12u30

Dankjewel Rob!

Laad meer reacties