FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Koffie- karamelmousse

  1. Recept
  2. Reacties (12)
  1. Koffie- karamelmousse

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 150 g poedersuiker
    2. 1 el oploskoffie
    3. 3 dl slagroom
    4. 1 zakje vanillesuiker
    5. 3 eiwitten
    6. 1 mespuntje zout
    7. 50 g griessuiker
    8. chocoladeschilfers
    9. 4 el karamelsaus

    Bereidingswijze

    1. Laat de poedersuiker smelten in een pannetje tot het een karamel wordt, blus van het vuur met de room en voeg de koffie toe, los alle karamel op, zeef en laat de room goed afkoelen (ca. 2u in de koelkast).
    2. Klop de afgekoelde slagroom luchtig op.
    3. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op in een goed ontvette mengkom en klopper. Als de eiwitten schuimig worden, voeg er dan de griessuiker aan toe en klop verder tot er zich stijve pieken vormen. Meng dit onder de karamelslagroom.
    4. Verdeel deze mousse lepelsgewijs in glazen of kommetjes en overgiet met de karamelsaus.
    5. Bestrooi met de chocoladeschilfers en dien op.

    Bron: Culinaire Ambiance | Chef-kok: Philippe Van den Bulck

    Geniet van Koffie- karamelmousse

    Gepost door


    Rating: 4/5 (31 stemmen)
    57401 keer bekeken
    1016 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • Theoke

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (12)

  • Janah

    Gepost door - 12/11/14 om 09u51

    Een vraagje: die 3 dl slagroom, moet dat slagroom zijn uit spuitbussen of een brikje om zelf om te kloppen?

  • Lottemie

    Gepost door - 18/04/14 om 11u12

    Ik heb het klaargemaakt en het was superlekker. Het is eens iets anders en valt bij iedereen in de smaak.