FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Koffie- karamelmousse

  1. Recept
  2. Reacties (14)
  1. Koffie- karamelmousse

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 150 g poedersuiker
    2. 1 el oploskoffie
    3. 3 dl slagroom
    4. 1 zakje vanillesuiker
    5. 3 eiwitten
    6. 1 mespuntje zout
    7. 50 g griessuiker
    8. chocoladeschilfers
    9. 4 el karamelsaus

    Bereidingswijze

    1. Laat de poedersuiker smelten in een pannetje tot het een karamel wordt, blus van het vuur met de room en voeg de koffie toe, los alle karamel op, zeef en laat de room goed afkoelen (ca. 2u in de koelkast).
    2. Klop de afgekoelde slagroom luchtig op.
    3. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op in een goed ontvette mengkom en klopper. Als de eiwitten schuimig worden, voeg er dan de griessuiker aan toe en klop verder tot er zich stijve pieken vormen. Meng dit onder de karamelslagroom.
    4. Verdeel deze mousse lepelsgewijs in glazen of kommetjes en overgiet met de karamelsaus.
    5. Bestrooi met de chocoladeschilfers en dien op.

    Bron: Culinaire Ambiance | Chef-kok: Philippe Van den Bulck

    Geniet van Koffie- karamelmousse

    Gepost door


    Rating: 4/5 (33 stemmen)
    59146 keer bekeken
    1073 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • Theoke

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (14)

  • fieverbe

    Gepost door - 08/01/15 om 10u48

    kunnen jullie mij een beetje meer uitleg geven over de eerste zin. eerst de poedersuiker smelten tot karamel (hier géén water bij voegen he?) daarna voeg je er de slagroom bij en de oploskoffie (moet de oploskoffie eerst opgelost zijn in warm water?) en dan staat er bij dat je dit moet zefen ? En waarom moet je dit door de zeef?

  • Janah

    Gepost door - 12/11/14 om 09u51

    Een vraagje: die 3 dl slagroom, moet dat slagroom zijn uit spuitbussen of een brikje om zelf om te kloppen?