voorgerecht
Kippensoep met kokos en scampi
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- een stukje citroengras
- enkele blaadjes koriander
- 1 blokje Knorr Finesse bouillon kip
- 150 ml kokosmelk
- 2 el Solo vloeibare margarine
- 4 stukken preiwit
- 1 ui
- 100 g scampi
- 100 g voorgekookt kippenvlees
- 1 l water
- Snijd het preiwit en de ui fijn en stoof ze glazig in de vloeibare margarine. Voeg 1 l water toe en laat dit samen met het citroengras en het bouillonblokje een half uur koken. Voeg de kokosmelk toe en zeef de soep.
- Mix de soep kort en voeg de groenten opnieuw toe. Bak de kip en de scampi in een teflonpan met weinig olie, breng ze op smaak met zout en peper en voeg ze bij de soep. Controleer nog even de smaak en strooi er enkele korianderblaadjes over.
