use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image kippenplakjes met noedels, Chinese champignons en shii-take
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

kippenplakjes met noedels, Chinese champignons en shii-take

kippenplakjes met noedels, Chinese champignons en shii-take

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 eetlepels mirin (Japanse azijn) of sherry
  • 1 verse Spaanse peper (zonder zaadjes en gehakt)
  • 2 eetlepels solo
  • 500 g kipfilets in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel soja saus
  • 1 teentje look
  • peper
  • 30 g gedroogde Chinese champignons
  • 6 shii-take paddestoelen (in partjes gesneden)
  • 6 Parijse champignons (in partjes gesneden)
  • 6 jonge fijn versnipperde uitjes
  • zout
  • 1.5 gember (cm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng de sojasaus, de mirin, de Spaanse peper, de gember en de look in een slakom en zet koel weg.
  2. Laat de Chinese champignons weken volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en zet opzij.
  3. Schik de kippenreepjes op een schotel en giet er de marinade over. Laat 10 minuten rusten.
  4. Laat de kip uitlekken voor ze te bakken. Zet de marinade opzij.
  5. Warm de Solo op in een wok.
  6. Wok de kippenreepjes beetje bij beetje, telkens gedurende een minuut.
  7. Voeg de Chinese champignons, de shii-take en de Parijse champignons toe.
  8. Wok ze een tweetal minuten.
  9. Giet er de marinade over en meng goed. Laat nog 2 minuten roerbakken.
  10. Voeg zout en peper toe.
  11. Strooi er de snippers van groene uien over en meng goed.
  12. Dien op met basmatirijst of rijstnoedels.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.