use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kip met gember
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kip met gember

Kip met gember

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 3 eetlepels Solo
  • 4 Chinese paddestoelen in plakjes gesneden
  • 4 eetlepels gevogeltebouillon
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 150 g kipfilet in plakjes van 1 cm dik gesneden
  • 20 g gember in fijne reepjes gesneden
  • 60 g rode,groene en gele paprika in blokjes gesneden
  • 1 bosuitje
  • 1 teentje knoflook (geplet)
  • 0.5 koffielepel lichte sojasaus
  • 2 snufjes witte peper
  • koriander blaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Plet voor de marinade de knoflook fijn en meng er de sojasaus en de peper onder.
  2. Strijk de marinade op de plakjes kip en laat gedurende 15 minuten marineren.
  3. Verhit de Solo in de wok en roerbak de gemarineerde plakjes kip gedurende ongeveer 2 minuten, tot het vlees halfgaar is.
  4. Doe er alle groenten en gember bij en de gevogeltebouillon en roerbak verder gedurende 30 seconden.
  5. Voeg er ten slotte de oestersaus aan toe en laat gedurende 2 minuten zachtjes verder bakken, tot de kip gaar is.
  6. Schep alles op een schotel, bestrooi met verse blaadjes koriander. Serveer meteen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.