use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kip met broccolisalade en geroosterde amandelen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kip met broccolisalade en geroosterde amandelen

Kip met broccolisalade en geroosterde amandelen

Maak deze kip met broccolisalade als je een eenvoudig gerecht wil bereiden, en daar liefst niet te veel werk in wil steken. Het resultaat is heerlijk!

Kip met broccolisalade en geroosterde amandelen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • amandelschilfers
  • 1 broccoli
  • 1 sjalot
  • 1 stengel citroengras
  • 1 chilipeper
  • 6 el gembersiroop
  • 4 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • Solo Vloeibaar
  • 2 dubbele kipfilets

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Rooster de amandelschilfers lichtbruin in een droge koekenpan.
  2. Breng in een kookpot 2 liter licht gezouten water aan de kook.
  3. Was de broccoli, verdeel hem in roosjes en blancheer hem 2 minuten in het kokende water. Giet de broccoli af en verfris hem meteen onder koud stromend water.
  4. Maak de vinaigrette. Snipper de sjalot en het citroengras fijn. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in grove stukken. Doe dan de gembersiroop, de sojasaus, de knoflook, de sjalot, het sap van limoen, de chilipeper en het citroengras in de blender en mix alles tot een glad mengsel. Giet deze dressing in een fijne zeef en druk ze erdoor met een eetlepel.
  5. Giet de gezeefde dressing over de broccoli en meng goed.
  6. Verdeel de kipfilets in 8 dunne stukken en kruid ze met peper en zout. Verhit 2 eetlepels Solo vloeibaar in een antikleefpan. Bak de kipfilets in 3 minuten aan elke kant gaar. Laat afkoelen.
  7. Serveer per persoon 2 kipfilets met een royale portie van de broccolisalade en werk af met de geroosterde amandelen.
Hou je van een krokant korstje? Zorg dan dat de Solo heet genoeg is vooraleer je de kip voor je broccolisalade in de pan doet.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.